Botë

EMA: Vaksinat Pfizer dhe Moderna nuk kanë lidhje me trombozën

FOTO: AP
 

Agjencia Evropiane e Barnave ka vazhduar punën e saj për të monitoruar rastet që lidhen me mpiksjen e gjakut nëse kanë ndikim vaksinat anti-CIVUD Pfizer/BioNTech dhe Moderna, gjë që deri më tani nuk është vërtetuar.

EMA në prill bëri me dije se kishte gjetur një lidhje midis shfaqjes së mpiksjeve dhe vaksinave AstraZeneca dhe Johnson & Johnson. Megjithatë, vlerësoi se për të dyja vaksinat, përfitimet tejkalojnë rreziqet.