Botë

SHBA-ja, kërcënim më i madh për demokracinë sesa Kina apo Rusia

 

Shtetet e Bashkuara të Amerikës do ta kenë të vështirë të paraqiten si gardianë kryesorë të demokracisë globale, ka konstatuar të mërkurën një sondazh i ri global që SHBA-në e ka paraqitur si kërcënimin më të madh për demokracinë se sa Rusia dhe Kina.

Sondazhi ka treguar se mbështetja për demokracinë mbetet e lartë, ani pse qytetarët e vendeve demokratike i kanë vlerësuar performancat e Qeverive të tyre në menaxhimin e pandemisë si më pak të mira se sa ata në vendet më pak demokratike.