Botë

Kufizimet ndaj COVID-19 zbuten në Evropë e SHBA midis katastrofës në Indi

Kufizimet ndaj COVID-19 zbuten në Evropë e SHBA midis katastrofës në Indi
 

“Ka ardhur koha për ringjalljen e industrisë së turizmit në BE dhe për riaktivizimin e miqësive tejkufitare”, ka thënë kryetarja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen. “Propozojmë që të mirëpresim sërish vizitorë të vaksinuar dhe ata nga vendet me pasqyrë të mirë epidemiologjike”

Udhëtimet ajrore në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shënuar shifrën më të lartë që nga shpërthimi i COVID-19 rreth 13 muaj më parë, përderisa zyrtarët në Bashkimin Evropian kanë propozuar zbutjen e kufizimeve për vizitorët teksa fushatat e vaksinimit kanë sheshuar numrin e rasteve të infektimit dhe të vdekjeve nga koronavirusi.

Pasqyra e përmirësuar në shumë shtete, ndërkaq përbën një kontrast të theksueshëm prej katastrofës së përkeqësuar në Indi.