Botë

Gjysma e popullatës në Birmani do të zhytet në varfëri deri në fund të këtij viti

Foto: AP
 

Pothuajse gjysma e popullatës në Birmani mund të futen në varfëri deri në fund të këtij viti, për shkak se shteti është drejt kolapsit ekonomik, të shkaktuar nga protestat e përgjakshme kundër grusht-shtetit të cilat kanë nisur që nga 1 shkurti i këtij viti në njërën anë, dhe pandemia me COVID-19 në anën tjetër.

Një raport i Kombeve të Bashkuara ka bërë të ditur se rritja e kostos së jetesës, humbjet e mëdha në të hyra dhe paga, dobësimi i shërbimeve bazike si kujdesi shëndetësor dhe një rrjet i papërshtatshëm i sigurisë sociale, do të jenë disa nga problemet të cilat do të prekin shumë njerëz, e sidomos gratë dhe fëmijët, shkruan CNN, transmeton Koha.net. Sipas raportit, deri në fund të vitit, gjysma e popullatës do të kenë vetëm 1,10 dollarë në ditë për kokë banori.