Botë

Vaksina e re kundër malaries del të jetë 77% efektive

Vaksina e re kundër malaries del të jetë 77% efektive
 

Një vaksinë kundër malaries ka dalë të jetë 77% efektive në provat e para, dhe mund të jetë një zbulim i madh kundër kësaj sëmundjeje, ka bërë të ditur ekipi i Universitetit të Oksfordit i cili qëndron prapa këtij zbulimi.

Malaria vret më shumë se 400.000 njerëz në vit, në tërë botën, shumica prej të cilëve fëmijë, në pjesë të ndryshme të Afrikës. Pavarësisht se shumë vaksina kundër saj janë krijuar ndër vite, kjo e zbuluar nga Universiteti anglez është e para që arrin cakun.