Botë

Bideni përgatitet ta njohë gjenocidin armen, rrezikon raportet me Turqinë

Bideni përgatitet ta njohë gjenocidin armen, rrezikon raportet me Turqinë
FOTO: AP
 

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Joe Biden, po përgatitet të deklarojë se vrasjet e Perandorisë Osmane në mbi një milion armenë gjatë Luftës së Parë Botërore të jetë një akt gjenocidi.

Kjo lëvizje, edhe pse simbolike, mund të ndikojë në lidhjet tashmë të tensionuara që SHBA-ja ka me Turqinë dhe është një ndryshim i madh nga qëndrimi i mëparshëm i vendit.