Botë

Rusia do t’i tërheqë trupat nga kufiri me Ukrainën

 

Pas javëve tensione në lidhje me mbledhjen e trupave ruse në afërsi të kufirit me Ukrainën, ministri i Mbrojtjes i Rusisë, Sergei Shoigu, ka urdhëruar trupat që të kthehen në bazat e tyre.

BE-ja llogarit se më tepër se 100 mijë ushtarë rusë u mblodhën në afërsi të kufirit si dhe në Krime, që është aneksuar nga Rusia në vitin 2014.