Botë

Pas dënimit të Chauvinit, SHBA-ja vë nën llupë policinë në Minneapolis

Foto: AP

Departamenti amerikan i Drejtësisë ka nisur të mërkurën procedurë gjithëpërfshirëse federale për hetimin e praktikave policore në Minneapolis, pas verdiktit të jurisë që e shpalli ish-policin Derek Chauvin fajtor për vrasjen e afro-amerikanit George Floyd.

 

Hetimet përbëjnë veprimin e parë madhor të prokurorit të përgjithshëm, Merrick Garland, pasi presidenti Joe Biden është zotuar për adresimin e racizmit sistematik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në kuadër të hetimeve do të përcaktohet nëse Departamenti policor është përfshirë “në modelin apo praktikën e përdorimit të forcës së tepruar gjatë protestave”, ka thënë Garland

Departamenti amerikan i Drejtësisë ka nisur të mërkurën procedurë gjithëpërfshirëse federale për hetimin e praktikave policore në Minneapolis, pas verdiktit të jurisë që e shpalli ish-policin Derek Chauvin fajtor për vrasjen e afro-amerikanit George Floyd.

Hetimet përbëjnë veprimin e parë madhor të prokurorit të përgjithshëm, Merrick Garland, pasi presidenti Joe Biden është zotuar për adresimin e racizmit sistematik në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Në kuadër të hetimeve do të përcaktohet nëse Departamenti policor është përfshirë “në modelin apo praktikën e përdorimit të forcës së tepruar, përfshirë gjatë protestave”, ka thënë Garland. Ai ka shtuar se do të ekzaminojë nëse Departamenti “është përfshirë në veprime diskriminuese dhe nëse trajtimi i tij ndaj atyre që kanë çrregullime me shëndetin mendor është i paligjshëm”.