Botë

Arabia Saudite dhe Irani zhvillojnë bisedime për të përmirësuar marrëdhëniet mes tyre

Arabia Saudite dhe Irani zhvillojnë bisedime për të përmirësuar marrëdhëniet mes tyre
 

Zyrtarë të lartë sauditë dhe iranianë kanë zhvilluar bisedime të drejtpërdrejta në një përpjekje për të ri-rregulluar marrëdhëniet midis dy rivalëve rajonalë, katër vjet pasi ata ndërprenë lidhjet diplomatike, njoftoi Financial Times të dielën, duke cituar zyrtarë të informuar mbi diskutimet.

Rundi i parë i bisedimeve saudite-iraniane u zhvillua në Bagdad më 9 prill, përfshiu diskutime në lidhje me sulmet ndaj Arabisë Saudite nga grupi Houthi i lidhur me Iranin në Jemen dhe ishin pozitive, shtoi raporti FT, duke cituar një nga zyrtarët.