Botë

“Ne e fituam luftën, Amerika e humbi”

“Ne e fituam luftën, Amerika e humbi”

Shkuarja në territorin e kontrolluar nga talebanët nuk zgjat fort, shkruan BBC-ja. Nja 30 minuta prej qytetit verior Mazar-e-Sharif, të mbushur me kratere bombash, ne takohemi me mirëpritësin tonë: Haji Hekmat, taleban që është kryetar në hije i qytezës Balkh.

 

Vendimi i presidentit amerikan, Joe Biden, për ta shtyrë tërheqjen e trupave amerikane deri në muajin shtator, do të thotë se prania amerikane do të vazhdojë përtej 1 majit, afat i caktuar gjatë vitit të kaluar. Lajmi ka shkaktuar reagimin e lidershipit politik të talebanëve

Shkuarja në territorin e kontrolluar nga talebanët nuk zgjat fort, shkruan BBC-ja. Nja 30 minuta prej qytetit verior Mazar-e-Sharif, të mbushur me kratere bombash, ne takohemi me mirëpritësin tonë: Haji Hekmat, taleban që është kryetar në hije i qytezës Balkh.

I pispillosur dhe me turban të zi, ai është veteran i grupit. I pari iu bashkua militantëve në vitet ’90 kur ata sundonin pjesën më të madhe të shtetit.