Botë

“Pauzimi” i “J&J”, tjetër goditje për Evropën e plandosur nga pandemia

“Pauzimi” i “J&J”, tjetër goditje për Evropën e plandosur nga pandemia
Foto: AP

Së pari ishte “AstraZeneca”. Tani “Johnson & Johnsoni”.

 

Vendet evropiane kanë shpërfaqur qëndrime thellësisht të ndryshme rreth administrimit apo jo të vaksinës kundër COVID-19 të “Johnson & Johnson” mes qytetarëve të tyre, si pasojë e mpiksjes së gjakut, pas rekomandimit për “pauzim” të administrimit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ndërkaq pauzimi i ngjashëm në Evropë ka goditur rëndë procesin edhe ashtu të ngadaltë të vaksinimit në kontinent, pas muajsh të tërë përballje me mungesë të furnizimeve dhe telasheve logjistike

Së pari ishte “AstraZeneca”. Tani “Johnson & Johnsoni”.

Javën e shkuar, rregullatorët britanikë dhe Agjencia Evropiane për Barna kanë njoftuar të kenë konstatuar një lidhje të mundshme midis vaksinës kundër COVID-19 të kompanisë “AstraZeneca” dhe rasteve shumë të rralla, nganjëherë fatale, të mpiksjes së rrallë të gjakut në tru.