Botë

Çekia rihap shkollat e dyqanet pas një kohe të gjatë bllokimi

FOTO: AP
 

Shkollat, bibliotekat, kopshtet zoologjike dhe disa dyqane janë rihapur të hënën në Çeki pas muajsh mbyllje për shkak të COVID-19, në një nga vendet më të goditura në botë.

Gjendja e jashtëzakonshme gjashtëmujore iu dha fund në mesnatë, duke hequr kufizimet e lëvizjeve, duke përfshirë bllokim total natën dhe ndalim të udhëtimit jo-thelbësor midis rretheve të ngushta.