Botë

Forcimi ushtarak në Ukrainë: Blof apo jo, Rusia “po luan me zjarrin”

“Sinjalet e Rusisë janë të qarta. Videot e vazhdueshme në mediet sociale kanë shfaqur kontingjente të automjeteve të blinduara tek lëvizin nëpër rajonin kufitar pak kilometra larg Ukrainës. Dhe për më tepër, këto lëvizje janë kapur qartë nga pamjet satelitore”, ka shkruar CNN

 

“Sinjalet e Rusisë janë të qarta. Videot e vazhdueshme në mediet sociale kanë shfaqur kontingjente të automjeteve të blinduara tek lëvizin nëpër rajonin kufitar pak kilometra larg Ukrainës. Dhe për më tepër, këto lëvizje janë kapur qartë nga pamjet satelitore”, ka shkruar CNN

Për një ushtri që duhet t’i maskojë veprimet e tij, mënyra më e keqe e mundshme për fshehjen e okupimit në përgatitje të një vendi pa dyshim është përgatitja haptas për të.

Kjo gjë, në një analizë të gjatë të transmetuesit amerikan CNN, cilësohet si paradoksi që ka mbërthyer grumbullimin e qartë të Rusisë në veri të vendit, jo fort larg kufirit me Ukrainën.