Botë

Presion shtesë për “AstraZenecan” në BE dhe Britani

Presion shtesë për “AstraZenecan” në BE dhe Britani

Vaksina kundër COVID-19 e kompanisë “AstraZeneca”, e shoqëruar që prej fillimit me telashe, është përballur të mërkurën me presion shtesë, teksa Rregullatori Evropian i Barnave ka gjetur një ndërlidhje të mundshme midis dozave dhe rasteve të mpiksjes së rrallë të gjakut, duke e nxitur Mbretërinë e Bashkuar që t’u ofrojë qytetarëve më të rinj doza alternative si pasojë e rreziqeve.

 

Pak kohë pas njoftimit të lëshuar nga Rregullatori Evropian i Barnave lidhur me vaksinën, Britania e Madhe ka zbatuar një ndryshim në administrimin e vaksinës, duke u ofruar qytetarëve më të rinj në moshë doza alternative shkaku i rreziqeve

Vaksina kundër COVID-19 e kompanisë “AstraZeneca”, e shoqëruar që prej fillimit me telashe, është përballur të mërkurën me presion shtesë, teksa Rregullatori Evropian i Barnave ka gjetur një ndërlidhje të mundshme midis dozave dhe rasteve të mpiksjes së rrallë të gjakut, duke e nxitur Mbretërinë e Bashkuar që t’u ofrojë qytetarëve më të rinj doza alternative si pasojë e rreziqeve.

Verdikti i pritur kaherë i Agjencisë Evropiane të Barnave (EMA) ka pasuar rishikimin e dhjetëra raportimeve për mpiksje jashtëzakonisht të rrallë të gjakut në tru mes marrësve të vaksinës.