Botë

“Waterloo” e Macronit: Mal kritikash për izolimin e tretë të Francës

Urdhri i presidentit, Emmanuel Macron, për izolimin e tretë të Francës kundër COVID-19, me gjithë insistimin për disa javë radhazi se do ta mbajë vendin hapur përkundër këshillave të shkencëtarëve, e ka vënë atë karshi një mali kritikash nga rivalët politikë që kanë kthyer sytë nga zgjedhjet e vitit të ardhshëm.

 

“Kjo është ‘waterlooja’ e Macronit”, ka thënë të enjten liderja e së djathtës ekstreme, Marine le Pen, në një referencë për fjalën franceze që e ka kuptimin e disfatës përfundimtare. “Mjerisht, është populli francez ai që i vuan pasojat e këtyre vonesave, të krenarisë së tij dhe të vendimmarrjes së tij jokonsistente, që po kushtojnë majmë në jetën e përditshme”, ka shkruar Le Pen në Twitter

Urdhri i presidentit, Emmanuel Macron, për izolimin e tretë të Francës kundër COVID-19, me gjithë insistimin për disa javë radhazi se do ta mbajë vendin hapur përkundër këshillave të shkencëtarëve, e ka vënë atë karshi një mali kritikash nga rivalët politikë që kanë kthyer sytë nga zgjedhjet e vitit të ardhshëm.

Izolimi është i nevojshëm për frenimin e valës së tretë të infeksioneve që rrezikon ta nxjerrë situatën jashtë kontrollit në Francën e goditur nga ngadalësimi i fushatës së vaksinimit, ka thënë Macron të mërkurën në adresimin televiziv para kombit.