Botë

Vaksinat “Pfizer” e “Moderna” e ulin për 90% rrezikun nga COVID-19

 

Vaksinat kundër COVID-19, të zhvilluara nga kompanitë “Pfizer”-“BioNTech” dhe “Moderna”, janë tejet efikase dhe e ulin për 90 për qind rrezikun nga infeksioni me koronavirus pas marrjes së dozës së dytë, ka treguar të hënën një studim i gjerë amerikan.

Gjetjet e studimit të ndërmarrë nga Qendrat amerikane për Kontrollimin dhe Parandalimin e Sëmundjeve Ngjitëse e konfirmojnë efikasitetin e këtyre vaksinave me bazë ARN-në, me anë të vrojtimit të tyre gjatë përdorimit mes qytetarëve, pas testimeve paraprake klinike, ka raportuar agjencia “Associated Press”.