Botë

Gratë që po e ndërtojnë paqen në Liberi

Foto: AP

Zyra e Leymah Gbowees është çerdhe e aktivitetit. Gjatë së njëjtës kohë, në zyrë punojnë disa gra. Ulur prapa tavolinës së punës, Gbowee komandon, duke u përgjigjur me “Hyr” sa herë që dikush troket në derë.

 

Laureatja e çmimit “Nobel” të Paqes, Leymah Gbowee, e cila ndihmoi që t’i jepej fund luftës civile, dhe Etweda “Sugars” Cooper, e cila siguroi vendin e Gbowees në krye të lëvizjes së grave, ende janë kampione të njëra-tjetrës

Zyra e Leymah Gbowees është çerdhe e aktivitetit. Gjatë së njëjtës kohë, në zyrë punojnë disa gra. Ulur prapa tavolinës së punës, Gbowee komandon, duke u përgjigjur me “Hyr” sa herë që dikush troket në derë.

Por, burrat dhe gratë që hyjnë ngadalë, tregojnë nderim të dukshëm për punën që bëhet këtu. Derisa fituesja e çmimit “Nobel” të Paqes po drekon ngutshëm, merr përqafime e puthje nga miqtë. Dhje kjo ndodh disa herë, duke u detyruar që shpesh të lëshojë pirunin në pjatën të mbushur me patate.