Botë

Në Birmani mbahet marsh në mëngjes për t’iu shmangur ndërhyrjes policore

 

Me protestat publike që po bëhen përherë e më të rrezikshme në Birmani, demonstruesit anti-grusht-shtet kanë mbajtur të dielën një marshim me të zbardhur dita për t’iu shmangur rrezikut të konfrontimit me forcat e sigurisë. Rreth njëqind mjekë, infermiere, studentë mjekësie dhe farmacie me mantele të bardha kanë marshuar rrugëve duke brohoritur slogane kundër marrjes së pushtetit nga junta ushtarake.

Gjeneralët kanë kryer para shtatë javësh grusht-shtet kundër qeverisë së zgjedhur civile. Në Birmani, po mbahen përditë demonstrata dhe akte të tjera të mosbindjes civile prej 1 shkurtit kur nga pushteti i rrëzua liderja Su Ki menjëherë pas fillimit të mandatit të dytë qeveritar.