Botë

Pas dy dozash të vaksinës, infermierja kineze rezulton pozitive me COVID-19

FOTO: AP
 

Rasti i parë lokal me koronavirus në Kinë që nga shkurti ishte një punëtore stafi në një spital e cila kishte marrë dy doza të vaksinës anti-COVID midis fundit të janarit dhe fillimit të shkurtit.

Pacientja, e identifikuar nga mbiemri i saj Liu, kishte punuar në zonën e karantinës së një spitali në qytetin Xian që prej 4 marsit dhe ishte kryesisht përgjegjëse për mbledhjen e mostrave nga njerëzit që pritej të testoheshin për koronavirus, raportoi Health Times, gazeta zyrtare e Partisë Komuniste në pushtet të Kinës.