Botë

Ëndrra e bjellorusëve për shtet normal

Ëndrra e bjellorusëve për shtet normal
Foto: AP

Kasia Syramalot, 32 vjeçe, po qëndron pranë dritares në banesën e saj, duke shikuar derisa petku i dëborës po zbardhon Minskun. Ajo po pret ndonjë lajm për motrën, të burgosur tre muaj më parë. Nëntorin e kaluar, Kseniya Syramalot, studente filozofie dhe e shkencave sociale në Universitetin Shtetëror Bjellorus, u arrestua në shtëpinë e prindërve nga policia sekrete, duke u bërë vetëm një prej mijëra të të burgosurve nga Qeveria pas protestave që shpërthyen pas zgjedhjeve të kurdisura të verës së kaluar në Bjellorusi. Historia e saj është vetëm një prej dëshmive të shumta që i kanë rrëfyer familjarët e të arrestuarve për revistën amerikane, “Foreign Policy”.

 

Gjenerata e sipërmarrësve dhe artistëve të rinj në ish-republikën sovjetike po përballet me dënime me burg vetëm pse po mbështet demonstratat paqësore për ndryshimin e regjimit diktatorial

Kasia Syramalot, 32 vjeçe, po qëndron pranë dritares në banesën e saj, duke shikuar derisa petku i dëborës po zbardhon Minskun. Ajo po pret ndonjë lajm për motrën, të burgosur tre muaj më parë. Nëntorin e kaluar, Kseniya Syramalot, studente filozofie dhe e shkencave sociale në Universitetin Shtetëror Bjellorus, u arrestua në shtëpinë e prindërve nga policia sekrete, duke u bërë vetëm një prej mijëra të të burgosurve nga Qeveria pas protestave që shpërthyen pas zgjedhjeve të kurdisura të verës së kaluar në Bjellorusi. Historia e saj është vetëm një prej dëshmive të shumta që i kanë rrëfyer familjarët e të arrestuarve për revistën amerikane, “Foreign Policy”.

“Amerikanka” e Bjellorusisë