Botë

Blinkeni e cilëson Kinën si “sprovën më të madhe gjeopolitike” për SHBA-në

Blinkeni e cilëson Kinën si “sprovën më të madhe gjeopolitike” për SHBA-në
Foto: AP

“Kina është i vetmi vend që ka fuqinë për ta sfiduar seriozisht aftësinë e SHBA-së për ta formësuar sistemin global të rregullave, vlerave dhe marrëdhënieve”, ka thënë ai

 

“Kina është i vetmi vend që ka fuqinë për ta sfiduar seriozisht aftësinë e SHBA-së për ta formësuar sistemin global të rregullave, vlerave dhe marrëdhënieve”, ka thënë ai

Washington, 3 mars (AP) – Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, e ka përshkruar të mërkurën marrëdhënien e Shteteve të Bashkuara të Amerikës me Kinën si nën fokusin kryesor ndërkombëtar të administratës së presidentit Joe Biden, dhe ka thënë se vendi përbën “sprovën më të madhe gjeopolitike” të këtij shekulli.