Botë

Sarkozy i dënuar për korrupsion mund t’i shpëtojë burgimit

Sarkozy i dënuar për korrupsion mund t’i shpëtojë burgimit
Foto: AP

Ish-presidenti francez, Nicolas Sarkozy, është shpallur fajtor të hënën për korrupsion dhe është dënuar me tre vjet burgim, në një goditje të fortë ligjore dhënë një burri që ka udhëhequr vendin dhe ka pushtuar skenën botërore për pesë vjet radhazi.

 

Udhëheqësi 66-vjeçar i Francës nga vitet 2007-2012 mund të mos e kalojë as edhe një ditë në burg. Dy vjetët e dënimit të tij janë caktuar me kusht, ndërsa kryegjykatësja e rastit ka bërë të ditur se do të pranojë që atij t’i vendoset një byzylyk elektronit jashtë burgut, gjatë viteve të mbetura të burgimit

Ish-presidenti francez, Nicolas Sarkozy, është shpallur fajtor të hënën për korrupsion dhe është dënuar me tre vjet burgim, në një goditje të fortë ligjore dhënë një burri që ka udhëhequr vendin dhe ka pushtuar skenën botërore për pesë vjet radhazi.

Prokurorët financiarë kanë bindur një gjykatë në Paris se pasi Sarkozy u largua nga detyra, ai është munduar që t’i japë ryshfet një gjykatësi dhe të ushtrojë ndikim në këmbim të informatave konfidenciale lidhur me hetimet rreth financave të fushatës së tij presidenciale më 2007.