Botë

“Zgjohem e bërtas”: Terrorizmi torturues i burgut sekret taleban

“Zgjohem e bërtas”: Terrorizmi torturues i burgut sekret taleban

Gjasat e tërheqjes amerikane nga Afganistani, të ngërthyera me petkun e një force të dobët afgane të sigurisë, nënkuptojnë se talebanët do të mund të vazhdojnë kapjen, dënimin dhe torturimin e mijëra personave

 

Gjasat e tërheqjes amerikane nga Afganistani, të ngërthyera me petkun e një force të dobët afgane të sigurisë, nënkuptojnë se talebanët do të mund të vazhdojnë kapjen, dënimin dhe torturimin e mijëra personave

Faizabad, Afganistan, 1 mars – Burgu taleban është një shtëpi e rrënuar, një shpellë, bodrum i pistë në një strehim të braktisur apo një xhami fshati. Rrahjet apo edhe më të këqijat aty janë punë e kryer dhe dënimi i papërcaktuar. Ushqimi, nëse fare ka, është një copëz bukë bajat dhe groshë e ftohtë. Shtrati dyshemeja apo qilimi i fëlliqur.