Botë

Marrja e një doze të vaksinës së Pfizerit mbron nga riinfektimi

Marrja e një doze të vaksinës së Pfizerit mbron nga riinfektimi
Foto: Ilustrim
 

Tri studime të reja britanike tregojnë se vaksina kundër COVID-19 e kompanive Pfizer-BioNTech, e cila merret me dy doza, zvogëlon transmetimin e virusit pas marrjes së një doze, veçanërisht te personat që kishin rezultuar më parë pozitivë.

Një studim i kryer nga Spitali Universitar i Kembrixhit në Britani dhe i botuar të premten sugjeron që një dozë e vetme e kësaj vaksine mund të zvogëlojë me katër herë numrin e infeksioneve asimptomatike me COVID-19.