Botë

Raporti i SHBA-së: Princi saudit e autorizoi vrasjen e Khashoggit

Washington, 26 shkurt (AP) – Princi saudit i kurorës, Mohammed bin Salman, ka miratuar operacionin për kapjen apo vrasjen e gazetarit disident, Jamal Khashoggi, i cili ishte vrarë më 2018, ka treguar të premten raporti i porsadeklasifikuar i Inteligjencës amerikane, që mund t’i dëmtojë theksueshëm marrëdhëniet SHBA-Arabi Saudite.

 

“Vlerësojmë se princi i kurorës i Arabisë Saudite, Mohammed bin Salman, ka miratuar operacionin në Stamboll për kapjen apo vrasjen e gazetarit saudit, Jamal Khashoggi”, ka bërë të ditur Zyra e Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare në SHBA, në raportin e publikuar në uebfaqen e saj

Washington, 26 shkurt (AP) – Princi saudit i kurorës, Mohammed bin Salman, ka miratuar operacionin për kapjen apo vrasjen e gazetarit disident, Jamal Khashoggi, i cili ishte vrarë më 2018, ka treguar të premten raporti i porsadeklasifikuar i Inteligjencës amerikane, që mund t’i dëmtojë theksueshëm marrëdhëniet SHBA-Arabi Saudite.

Khashoggi, shtetas amerikan që kishte shkruar opinione kritike në “The Washington Post” për politikat e princit të kurorës, ishte vrarë dhe kufoma e tij ishte gjymtuar nga një ekip i vrasësve të lidhur me princin në konsullatën e kësaj mbretërie në Stamboll të Turqisë.