Botë

Në Finlandë zbulohet një mutacion i ri i koronavirusit, që mund të mos detektohet në teste PCR

 

Në Finlandë është zbuluar një mutacion i ri i koronavirusit, që mund të mos zbulohet në së paku një prej testeve  PCR të rekomanduar nga OBSH-ja dhe kjo mund të ndikojë në përhapjen e tij më të shpejt, shkruan “The Sun”.

Sipas hulumtimit të ri, varianti Fin-796H është ndryshe nga mutacionet e kaluara të zbuluara në Afrikë të Jugut apo Britani të Madhe.