Botë

Senati voton për ta çuar përpara gjykimin historik ndaj Trumpit

Senati voton për ta çuar përpara gjykimin historik ndaj Trumpit

Senatorët amerikanë votuan të martën për ta çuar përpara procesin e impiçmentit ndaj Donald Trumpit për akuzën e nxitjes së kryengritjes në Capitol, duke e hedhur poshtë pretendimin se gjykimi është jokushtetues pas shfaqjes së videos grafike nga dhuna e 6 janarit.

 

Senatorët e miratoi me 56 vota për dhe 44 kundër vazhdimin e gjykimit ndaj ish-presidentit, në rastin e parë historik, duke i rrëzuar argumentet kryesisht në linja partiake të avokatëve të mbrojtjes së Trumpi nuk mund të ballafaqohet me procesin shkaku se veçse është larguar nga Shtëpia e Bardhë. Votimi u mbajt pasi që procesi u hap të martën, me argumentimin e demokratëve për diskualifikimin e Trumpit nga mbajtja e ndonjë posti federal në të ardhmen

Senatorët amerikanë votuan të martën për ta çuar përpara procesin e impiçmentit ndaj Donald Trumpit për akuzën e nxitjes së kryengritjes në Capitol, duke e hedhur poshtë pretendimin se gjykimi është jokushtetues pas shfaqjes së videos grafike nga dhuna e 6 janarit.

Senatorët e miratoi me 56 vota për dhe 44 kundër vazhdimin e gjykimit ndaj ish-presidentit, në rastin e parë historik, duke i rrëzuar argumentet kryesisht në linja partiake të avokatëve të mbrojtjes se Trumpi nuk mund të ballafaqohet me procesin shkaku se veçse është larguar nga Shtëpia e Bardhë. Votimi u mbajt pasi që procesi u hap të martën, me argumentimin e demokratëve për diskualifikimin e Trumpit nga mbajtja e ndonjë posti federal në të ardhmen.