Botë

Kina thyen rrjetin e prodhimit të vaksinave false anti-COVID-19

Foto: AP

Policia kineze ka arrestuar më shumë se 80 pjesëtarë të dyshuar të një grupi kriminal që prodhonte dhe shiste vaksina false kundër COVID-19.

 

Vaksinat false të prodhuara nga rrjeti i udhëhequr nga i dyshuari me mbiemrin Kong ishin shitur në Kinë dhe në vende të tjera, mirëpo nuk është specifikuar se në cilat

Policia kineze ka arrestuar më shumë se 80 pjesëtarë të dyshuar të një grupi kriminal që prodhonte dhe shiste vaksina false kundër COVID-19.

Policia në Pekin dhe në krahinat Jiangsu e Shandong ka thyer grupin e udhëhequr nga i dyshuari me mbiemrin Kong, i cili prodhonte vaksina false që përmbanin një solucion të thjeshtë me kripëra, ka raportuar agjencia zyrtare kineze e lajmeve “Xinhua”.