Botë

Hungarezët protestojnë kundër masave të COVID-19, kërcënohen nga qeveria me gjoba të larta

Foto: Ilustrim
 

Punëtorët e restoranteve ishin në mesin e qindra njerëzve që protestuan kundër masave të bllokimit, të dielën në Budapest dhe të paktën 100 restorante planifikojnë të rihapen edhe pse qeveria i ka kërcënuar se do t’u vë gjoba të larta.

Qeveria e kryeministrit Viktor Orban ka thënë se mund të fillojë të lehtësojë masat vetëm nëse numri i rasteve me COVID-19 bie, ose nëse një numër i madh i hungarezëve do të vaksinohen.