Botë

Teoritë konspirative, arma kineze ndaj Perëndimit për virusin e vaksinat

Teoritë konspirative, arma kineze ndaj Perëndimit për virusin e vaksinat
Foto: AP
 

Një zëdhënës i Qeverisë i ka dhënë hov teorisë së paqëndrueshme se koronavirusi mund të jetë shfaqur nga një laborator ushtarak amerikan, duke gjeneruar besim të madh në Kinë. Teksa Partia qeverisëse Komuniste ballafaqohet me pyetje përherë më të shpeshta rreth vaksinave kineze dhe me kritika të reja lidhur me përgjigjen e hershme ndaj COVID-19, vendi po kundërpërgjigjet me anë të trimërimit të teorive të konspiracionit për të cilat disa ekspertë pretendojnë se mund të shkaktojnë dëme

Mediat shtetërore kineze kanë ngritur shqetësime lidhur me vaksinën e “Pfizerit” kundër COVID-19, përkundër testimeve rigoroze që kanë konfirmuar efikasitetin e saj.

Një zëdhënës i Qeverisë i ka dhënë hov teorisë së paqëndrueshme se koronavirusi mund të jetë shfaqur nga një laborator ushtarak amerikan, duke gjeneruar besim të madh në Kinë.