Botë

Bideni ndryshon Amerikën përnjëherë – por sfidat e mëdha ende e presin

Bideni ndryshon Amerikën përnjëherë – por sfidat e mëdha ende e presin
Foto: AP
 

Secilin hap që Bideni ndërmori gjatë së enjtes e dërgoi një mesazh të qartë: Amerika është në shteg të ri. I ulur pranë tryezës së tij në Zyrën Ovale nënshkroi një deng urdhrash ekzekutivë, duke e konfirmuar rikthimin e SHBA-së në marrëveshjen klimatike të Parisit, në Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe duke i dhënë fund ndalesës së udhëtimit për qytetarët nga disa vende me shumicë myslimane

Washington, 21 janar (CNN) – Mëngjesin e parë të Joe Bidenit president, Amerika ka ndryshuar krejtësisht, dhe aspak fare.

Duke e rrënuar trashëgiminë e Donald Trumpit, Bideni po e demonstron potencialin e madh të zyrës së tij për ta rikthyer drejtimin e vendit me hapa të shpejtë. Ai i kishte përcjellë nëntë presidentë përpara se të vinte vetë në Washington, dhe këtë po e shpërfaq. Kryekomandanti i ri i përdori mjetet e njohura të pushtetit dhe e shpërfaqi teatralisht mjeshtërinë për nisjen e një epoke të re politike, vetëm pak orë para betimit.