Botë

Italia paralajmëron masa ligjore ndaj Pfizerit për vaksinat anti-COVID

Italia paralajmëron masa ligjore ndaj Pfizerit për vaksinat anti-COVID
 

Italia është duke e shqyrtuar inicimin e një veprimi ligjor kundër “Pfizerit”, pasi që kompania amerikane e ilaçeve ka njoftuar shkurtime në dërgesat e vaksinave kundër koronavirusit. “Pfizer” ka njoftuar Italinë javën e shkuar se do t’i shkurtojë dërgesat deri në 20 për qind.

Si rezultat i kësaj, Qeveria në Romë ka diskutuar rreth veprimit që do të ndërmarrë për mbrojtjen e qytetarëve dhe shëndetit të tyre. Komisionari i posaçëm i vendit për ballafaqimin me COVID-19, Domenico Arcuri, ka thënë se është vendosur që veprimet të ndërmerren qysh nga ditët në vijim.