Botë

Një inaugurim i riformësuar nga kërcënimi për sigurinë

Një inaugurim i riformësuar nga kërcënimi për sigurinë
 

Në njëfarë mënyre, inaugurimi do të jetë pak a shumë i njëjtë me të mëparshmit – Bideni do të bëjë betimin në shkallët e ndërtesës së Capitolit dhe pastaj do të marrë rrugën drejt Shtëpisë së Bardhë. Por krejt kjo ngjarje do të zhvillohet vetëm dy javë pasi mbështetësit e presidentit Donald Trump ia mësynë Capitolit – dhe do të shënohet në mes të një pandemie – andaj ndryshimet do të jenë të shumta

Presidenti i zgjedhur amerikan, Joe Biden, do ta bëjë betimin për nisjen zyrtare të detyrës mesditën e së mërkurës, me anë të një ceremonie të veçantë në kryeqytetin Washington DC.

Në njëfarë mënyrë, inaugurimi do të jetë pak a shumë i njëjtë me të mëparshmit – Bideni do të bëjë betimin në shkallët e ndërtesës së Capitolit dhe pastaj do të marrë rrugën drejt Shtëpisë së Bardhë. Por krejt kjo ngjarje do të zhvillohet vetëm dy javë pasi mbështetësit e presidentit Donald Trump ia mësynë Capitolit – dhe do të shënohet në mes të një pandemie – andaj ndryshimet do të jenë të shumta.