Botë

Brazili aprovon për pëdorim emegjent vaksinat anti-Covid të Sinovacut dhe AstraZenecas

Brazili aprovon për pëdorim emegjent vaksinat anti-Covid të Sinovacut dhe AstraZenecas
Foto: Reuters
 

Rregullatori shëndetësor brazilian Anvisa miratoi të dielën përdorimin emergjent të vaksinave COVID-19 nga Sinovac Biotech të Kinës dhe AstraZeneca e Britanisë, duke filluar imunizimet derisa pandemia po hyn në një valë të dytë vdekjeprurëse.

Disa minuta pas bordi i Avises votoi unanimisht që të aprovohen të dyja vaksinat, Monica Calazans, 54-vjeçare, një motër medicinale në Sao Paolo, u bë personi i parë që u vaksionua në Brazil, duke marrë vaksinën kineze e njohur si CoronaVac.