Botë

Austria bëhet gati për bllokimin e tretë kundër koronavirusit

Austria do e zgjasë bllokimin kundër koronavirusit deri më 8 shkurt. Qeveria ka njoftuar se masat do vazhdojnë me synimin që të lehtësohen pas kësaj date. Ajo ka bërë me dije se sektori i hotelerisë dhe turizmit nuk do rihapen gjatë muajit shkurt.

Austria është duke përjetuar bllokimin e tretë që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit. Deri tani vetëm dyqanet ushqimore janë të hapura, derisa vendi ka regjistruar mbi 390.000 raste pozitive me koronavirus që nga fillimi i pandemisë. Janë regjistruar rreth 7.000 vdekje që nga viti i kaluar.

Austria do të zgjasë bllokimin e saj COVID-19, me synimin për të filluar lehtësimin e kufizimeve nga 8 shkurt, tha qeveria të Dielën. Sektori i hotelierisë dhe turizmi nuk do të jenë në gjendje të rihapen në shkurt, shtoi ai.

Gjatë së shtunës, qytetarë të shumtë janë grumbulluar në rrugët e Vjenës duke kundërshtuar masat e reja.