Botë

Çfarë ndodh me presidentët e shkarkuar?

Donald Trump, Fotot: AP

Washington, 14 janar – Presidenti Donald Trump është bërë të mërkurën i pari në historinë e Shteteve të Bashkuara që është shkarkuar dy herë nga ana e Dhomës së Përfaqësuesve – dhe mbetet njëri prej tre syresh që i janë nënshtruar gjithashtu shkarkimit.

 

Ndonëse është i vetmi që kaloi dy herë nëpër të njëjtën procedurë, Donald Trumpi assesi nuk është presidenti i vetëm i shkarkuar në historinë e Shteteve të Bashkuara. Në vijim janë shembujt prej tre presidentëve të shkarkuar më herët dhe pasojat e trashëgimitë e tyre

Washington, 14 janar – Presidenti Donald Trump është bërë të mërkurën i pari në historinë e Shteteve të Bashkuara që është shkarkuar dy herë nga ana e Dhomës së Përfaqësuesve – dhe mbetet njëri prej tre syresh që i janë nënshtruar gjithashtu shkarkimit.

Kjo gjë ngre pyetjen se çfarë ndodh në fakt me presidentët që shkarkohen. Për të gjetur përgjigjen, Agjencia britanike e lajmeve BBC ka përpiluar një listë të shembujve të mëhershëm dhe pasojave e konsekuencave të tyre gjatë historisë.