Botë

Papa u bën thirrje amerikanëve të shmangin dhunën dhe të mbrojnë vlerat demokratike

Papa u bën thirrje amerikanëve të shmangin dhunën dhe të mbrojnë vlerat demokratike
Foto: Reuters
 

Papa Françesku ka nxitur amerikanët që të shmangin dhunën, të kërkojnë pajtim dhe të “mbrojnë vlerat demokratike”, pas sulmit në ndërtesën e Capitolit në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nga përkrahësit e presidentit Donald Trump që la të vdekur pesë persona.

“E përsëris se dhuna është gjithmonë vetëshkatërruese. Asgjë nuk arrihet nga dhuna dhe shumëçka humbet”, ka thënë papa të dielën.