Botë

Trumpi i braktisur, buzë shkarkimit

Trumpi i braktisur, buzë shkarkimit
Foto: AP

Washington, 7 dhjetor (Reuters) – Presidenti amerikan, Donald Trump, është përballur me thirrjet e shtuara për largim dhe me eksodin e pjesëtarëve të stafit gjatë së enjtes, një ditë pasi që turma të mbështetësve të tij e bastisën dhe e vandalizuan ndërtesën e Kongresit në sulmin më të pashembullt ndaj demokracisë amerikane.

 

Teksa kanë mbetur vetëm edhe 13 ditë deri në përfundimin e mandatit të tij zyrtar, zëvendëspresidentit Mike Pence i janë adresuar thirrjet për ta aktivizuar Amendamentin 25 të Kushtetutës për largimin e Trumpit, ose në të kundërtën punën në duar do ta marrë Kongresi. Nuk dihet nëse Kongresi do të ketë kohë për t’i iniciuar procedurat e shkarkimit para përfundimit të mandatit, por nëse kjo ndodh dhe Trumpi shkarkohet edhe pas datës, atëherë do të mund të pamundësohej kandidimi i republikanit për zgjedhjet e ardhshme

Washington, 7 dhjetor (Reuters) – Presidenti amerikan, Donald Trump, është përballur me thirrjet e shtuara për largim dhe me eksodin e pjesëtarëve të stafit gjatë së enjtes, një ditë pasi që turma të mbështetësve të tij e bastisën dhe e vandalizuan ndërtesën e Kongresit në sulmin më të pashembullt ndaj demokracisë amerikane.

Teksa kanë mbetur vetëm edhe 13 ditë deri në përfundimin e mandatit të tij zyrtar, përfaqësuesit më të lartë të demokratëve në Senat dhe një kongresist republikan u kanë prirë kërkesave për shkarkim.