Botë

OBSH-ja alarmon: Evropa në “zgrip” të pandemisë

OBSH-ja alarmon: Evropa në “zgrip” të pandemisë
 

Evropa ndodhet në zgrip të pandemisë, ka paralajmëruar Organizata Botërore e Shëndetësisë, duke alarmuar se koronavirusi po përhapet me hov shumë të shpejtë përreth kontinentit dhe se shpërthimi i variantit të ri ka krijuar një “situatë alarmante”.

Hans Kluge, drejtor i OBSH-së për Evropë, ka thënë të enjten se teksa mbërritja e vaksinave ofron “mjete të reja” për luftimin e virusit, pothuajse gjysma e 53 vendeve të rajonit po raportojnë për shtatë ditë radhazi nga më shumë se 150 raste të infektimit për 100 mijë banorë.