Botë

Etiopia rrezikon ta ndjekë rrugën jugosllave të shpërbërjes

Një vend që dikur duket se kishte premisat e mrekullueshme për demokratizim paqësor është zhytur në konflikt ushtarak. Dhe krejt këto rrjedha bënë që shumëkush të paralajmërojë se në Afrikë mund të përshkallëzohet situata sikurse në ish-Jugosllavi në vitet nëntëdhjetë

 

Një vend që dikur duket se kishte premisat e mrekullueshme për demokratizim paqësor është zhytur në konflikt ushtarak. Dhe krejt këto rrjedha bënë që shumëkush të paralajmërojë se në Afrikë mund të përshkallëzohet situata sikurse në ish-Jugosllavi në vitet nëntëdhjetë

Tigrej, Etiopi, janar (FP) – Etiopia ka ngjallur frikën se shteti afrikan mund të shndërrohet në një Jugosllavi afrikane pas shpërthimit të konfliktit në rajonin verior të vendit, Tigrej. Etiopia po përballet me kaos të brendshëm politik për shkak se qeveria ka dërguar ushtrinë në rajonin separatist, ku rajoni i Tigrejt kërkon autonomi më të madhe të vetëqeverisjes.