Botë

Pos sigurimit të “Sputnik V”, Serbia po negocion edhe për vaksinën kineze

Pos sigurimit të “Sputnik V”, Serbia po negocion edhe për vaksinën kineze
 

Serbia ka pranuar dërgesën e parë të vaksinës ruse, “Sputnik 5”, derisa zyrtarët serbë kanë bërë të ditur se me këtë vaksinë qytetarët do të vaksinohen prej janarit. Dozat janë vendosur në depot e ftohta të Institutit Serb të Virologjisë në kryeqytetin Beograd.

Zyrtari i lartë serb i Shëndetësisë, Mirsad Gjerlek, ka thënë se dërgesa përfshin 2.400 doza të “Sputnik 5”. Shteti ballkanas tashmë ka nisur vaksinimin me dozat e siguruara nga “Pfizer” dhe “BioNTech”, të cilat po përdoren në mbarë Bashkimin Evropian.