Botë

Polarizimi po e rrënon Amerikën

Polarizimi po e rrënon Amerikën

Skena politike e Shteteve të Bashkuara të Amerikës po evropianizohet heshtazi dhe rrezikshëm, në mënyrat që amerikanët ende duhet që t’i kuptojnë

 

Skena politike e Shteteve të Bashkuara të Amerikës po evropianizohet heshtazi dhe rrezikshëm, në mënyrat që amerikanët ende duhet që t’i kuptojnë

Gjatë disa dekadave të fundit, ekspertët u kanë dhënë jehonë luhatjeve në skenën politike të Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe polarizimit të pashembullt. Nisur prej procesit të shkarkimit të Bill Clintonit deri te lufta globale ndaj terrorizmit dhe “Obamacares” e në zotimin për “ndërtim muresh”, faktikisht të gjitha çështjet e spikatura politike thuhet se kanë ndarë shoqërinë amerikane në dy kampe papajtueshmërisht të kundërta.