Botë

Maratona evropiane e vaksinimit përplaset në telashe të paparashikuara

Maratona evropiane e vaksinimit përplaset në telashe të paparashikuara

Fushata e Bashkimit Evropian për t’i vaksinuar evropianët kundër COVID-19 ka shënuar një fillim të pabarabartë në atë që do të jetë përpjekje maratonike për administrimin e dozave të mjaftueshme për të gjithë 450 milionë banorët e bllokut, në qëllimin e mposhtjes së pandemisë virale.

 

Fushata e Bashkimit Evropian për t’i vaksinuar evropianët kundër COVID-19 ka shënuar një fillim të pabarabartë në atë që do të jetë përpjekje maratonike për administrimin e dozave të mjaftueshme për të gjithë 450 milionë banorët e bllokut, në qëllimin e mposhtjes së pandemisë virale.

Në telashin e parë të procesit tetë punëtorë të një shtëpie të përkujdesjes në Stralsund të bregut verior gjerman janë injektuar me dozë pesëfish më të lartë se të asaj të rekomanduar me vaksinën e zhvilluar nga “Pfizer” dhe “BioNTech”. Katër prej tyre janë hospitalizuar.