Botë

Taksistët e koronës

Taksistët e koronës
Foto: Reuters
 

Taksisti Lars-Goran Goransson pranon se ka frikë sa herë që vë dorezat dhe merr me kujdes një mostër të dyshimtë për COVID-19, që është marrë pak çaste më herët në periferi të Stockholmit. Ai e ngre lart mostrën që është lënë para derës së një shtëpie.

“Mendoj se është mënyrë e sigurt për të punuar, por kam pak frikë”, ka thënë Goransson 55-vjeçar, një nga 1.000 “taksistët e koronës” që siguron jetesën duke transportuar mostra të COVID-19 mes shtëpive dhe laboratorëve ku testohen ato në Stockholm.