Botë

Turqia dënon me burgim të përjetshëm drejtuesit e puçit të 2016-s

Turqia dënon me burgim të përjetshëm drejtuesit e puçit të 2016-s
 

Katër liderët e grupit të akuzuar për drejtimin e tentim puçit, të cilët u cilësuan si “imamë civilë” shkaku i lidhjeve të pretenduara me rrjetin e imamit Fethullah Gulen, ishin mes të akuzuarve që morën 79 dënime të rënduara të burgimit të përjetshëm për akuzat e tentim vrasjes së presidentit Recep Tayyip Erdogan, vrasjeve dhe përpjekjes për rrëzimin e rendit kushtetues

Ankara, 26 nëntor (Reuters) – Një gjykatë turke ka dënuar të enjten me burgim të përjetshëm liderët e akuzuar për tentim puçin e dështuar të 2016-s, duke i shpallur fajtorë me qindra oficerë ushtarakë, pilotë dhe civilë për përpjekjen e rrëzimit të presidentit Recep Tayyip Erdogan me anë të sulmeve të ndërmarra nga një bazë ajrore afër kryeqytetit Ankara.