Botë

Kina akuzon SHBA-në për “krijimin e kaosit” në Azi

Kina akuzon SHBA-në për “krijimin e kaosit” në Azi

Kina ka akuzuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës se po mundohen “të krijojnë kaos” në Paqësorin aziatik, një ditë pasi këshilltari amerikan për siguri kombëtar, Robert O’Brien, vizitoi Filipinet, duke mbështetur këtë vend në pretendimet territoriale detare kundër Kinës. Zyrtari amerikan akuzoi Pekinin se po përdor presionin ushtarak për të avancuar interesat e mëtejshme kineze.

 

Kina ka akuzuar Shtetet e Bashkuara të Amerikës se po mundohen “të krijojnë kaos” në Paqësorin aziatik, një ditë pasi këshilltari amerikan për siguri kombëtar, Robert O’Brien, vizitoi Filipinet, duke mbështetur këtë vend në pretendimet territoriale detare kundër Kinës. Zyrtari amerikan akuzoi Pekinin se po përdor presionin ushtarak për të avancuar interesat e mëtejshme kineze.

Gjatë udhëtimit të tij në Manila, O’Brien ka deklaruar se Filipinet dhe Vietnami, të dyja vendet me konteste territoriale me Kinën në Detin e Kinës Jugore ka deklaruar: “Ju qëndrojmë prapa”. Ai ka shprehur edhe zotimin se SHBA-ja mbron Tajvanin shtet të pavarur nga Kina.