Botë

Bideni nuk mund ta shmangë Erdoganin

Kur Joe Bideni do ta marrë drejtimin e Shtëpisë së Bardhë në janar, një prej sfidave më të sikletshme të politikës së jashtme, që do t’i trashëgojë nuk është një prej atyre të trashëguarave nga pararendësi Donald Trump, vlerëson revista politike amerikane, “Foreign Policy” në një analizë për raportet ndërmjet Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në të vërtetë, problemi i raporteve turko-amerikane vjen si rezultat i disa çarjeve të pësuara gjatë administratave amerikane të dy partive në dy dekadat e fundit, thuhet aty.

 

Kur Joe Bideni do ta marrë drejtimin e Shtëpisë së Bardhë në janar, një prej sfidave më të sikletshme të politikës së jashtme, që do t’i trashëgojë nuk është një prej atyre të trashëguarave nga pararendësi Donald Trump, vlerëson revista politike amerikane, “Foreign Policy” në një analizë për raportet ndërmjet Turqisë dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Në të vërtetë, problemi i raporteve turko-amerikane vjen si rezultat i disa çarjeve të pësuara gjatë administratave amerikane të dy partive në dy dekadat e fundit, thuhet aty.

Refuzimi turk