Botë

Orbani e akuzon BE-në për politika “shantazhuese”

Foto: Reuters
 

Kryeministri hungarez, Viktor Orban, ka thënë se vendi i tij ka përdorur veton ndaj buxhetit evropian për shkak të fondeve që ishin ndarë për sundimin e ligjit, duke i konsideruar planet buxhetore të BE-së si “shantazhuese” për vendet që kundërshtojnë migracionin, shkruan AFP. 

Hungaria dhe Polonia bllokuan miratimin e buxhetit afatgjatë të BE-së dhe pakon e shpëtimit financiar kundër koronavirusit -që kapte vlerën prej 1.8 bilionë eurosh – dhe thelluan krizën brenda bllokut evropian.