Botë

Maqedonia e Bullgaria përplasen për historinë e gjuhën

Maqedonia e Bullgaria përplasen për historinë e gjuhën
 

Është thelluar përplasja ndërmjet Maqedonisë Veriore dhe Bullgarisë, pasi Qeveria bullgare përdori të martën veton kundër hapjes së negociatave për anëtarësim të Shkupit zyrtar në Bashkimin Evropian. Sofja zyrtare ka arsyetuar vendimin me mospajtimet për gjuhën dhe historinë e Maqedonisë Veriore.

“Bullgaria në këtë fazë nuk mund të mbështesë draftin e kornizës së negociatave me Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe për mbajtjen e konferencës së parë ndërqeveritare”, ka deklaruar Ekaterina Zaharieva, ministre e Jashtme e Bullgarisë pas takimit me homologët evropianë në një takim online.