Botë

Gjermania ashpërson masat pas shtimit të rasteve me koronavirus

Gjermania ashpërson masat pas shtimit të rasteve me koronavirus
Foto: Reuters

Gjermania do të aplikojë një mbyllje emergjente njëmujore, në të cilën përfshihet mbyllja e restoranteve, palestrave dhe teatrove, për të frenuar shtimin alarmant të rasteve të reja me koronavirus që rrezikon të mbingarkojë spitalet, ka thënë kancelarja gjermane Angela Merkel të mërkurën, raporton agjencia Reuters.

“Duhet të marrim masa tash”, ka thënë ajo, duke shtuar se situata aktuale është shumë serioze dhe se për të zbutur atë duhet reduktuar kontaktet.